ملات سیمان و خاک

ملات خاک و سیمان

به طور کلی ملات خمیری است که از مصالحی چون ماسه، خاک، گچ، آهک و سیمان ساخته می شود. ملات برای متصل کردن قطعات ساختمانی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. ملات مورد استفاده از دو جز تشکیل می شود اولی ماده چسباننده و بعدی ماده پرکننده که این مواد می تواند شامل ماسه، خاک، گچ، آهک و سیمان باشد. مواد پرکننده اغلب برای کاهش هزینه مورد استفاده قرار می گیرد یا به اصطلاح صرفه اقتصادی دارند. اساسا تمام خاک هایی که در پروژه های ساختمان سازی و عمرانی استفاده می شود به صورت مهندسی نکات گفته شده در آن رعایت نخواهد شد مگر یک فردی که در این زمینه حرفه ای و قابل تجربه باشد عهده دار این کار شود. این فرد باید به صورت کامل با مصالح آشنایی داشته و شرایط محیطی آن منطقه را برای ساخت ساز بسنجد زیرا در غیر این صورت از نظر زیست محیطی و اقتصادی، ساخت و ساز مقرون به صرفه نبوده و پایداری خود را حفظ نخواهد کرد. امروزه انواعی از ملات در استفاده های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. در این صفحه از باملات قصد بررسی ویژگی های ملات خاک و سیمان را داریم. شما عزیزان می توانید برای تهیه ملات خاک و سیمان با قیمت مناسب با کارشناسان باملات تماس بگیرید.

ملات سیمان و خاک

بررسی ساختار ملات خاک و سیمان

در بیشتر پروژه های ساختمان سازی، خاک یکی از مهم ترین مواد و مصالحی است که در تهیه ملات ساختمانی استفاده می شود. این پروژه عمرانی می تواند ساخت یک منطقه مسکونی یا زیر سازی جاده باشد در هر کدام از موارد گفته شده با توجه به کاربرد خاک مورد استفاده متغیر و متفاوت خواهد بود. در بعضی از موارد نیز لازم است برای نتیجه بهتر کار و بهره وری مناسب از مصالح و افزودنی های متفاوتی مثل آهک گچ یا دیگر موارد نیز همزمان استفاده نمود. خاک مورد استفاده در این ملات متناسب با کاربرد مورد نیاز از نظر اندازه، متفاوت خواهد بود. برای این که تاسیسات محکم و با مقاومت داشته باشیم، انتخاب خاک درست برای ملات بسیار حائز اهمیت است. در این موارد بیشتر خاک نرم و غیر آهکی مورد استقبال قرار می گیرد. خاک نرم مورد استفاده در ملات خاک و سیمان دارای ذرات ریزی است و همین ویژگی سبب شده تا از آن در درزگیری ها و حتی نصب سرامیک و سایر کاربردها استفاده شود.
اغلب مهندسان برای چینش بالا و برای ساختن انواعی از دیوار ها از ملات خاک و سیمان استفاده می کنند تا دیوار حاصل از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد. با این تفاسیر با توجه به گفته ها، توصیه می شود در تهیه این ملات، سعی بر این باشد که از خاک رس زیادی استفاده نشود چرا که باعث تولید یک ملات غیر قابل اطمینان و بی کیفیت با جذب آب فراوان می شود. شما عزیزان می توانید برای تهیه انواع ملات آماده به باملات مراجعه کنید.

 بررسی ساختار ملات خاک و سیمان  

بررسی ملات خاک و سیمان از نظر گیرش

ملات های خمیری از نظر گیرش به دو دسته هوایی و آبی تقسیم بندی می شوند. ملات های آبی، ملاتی هستند که از نظر ساختار نسبت به رطوبت و ضمن قرار گیری در آب، مقاومت بالایی داشته و سخت می مانند. ملات های هوایی هم جزو ملات هایی هستند که برای سفت و سخت شدن نیازمند هوا هستند. بعضی از این ملات ها با گرفته شدن رطوبت یا به اصطلاح تبخیر آب موجود در آن ها و برخی دیگر به صورت شیمیایی با گرفتن عنصری سفت و سخت می شوند. ملات خاک و سیمان از دسته ملات های هوایی است. در ملات خاک و سیمان، خاک عضو پرکننده ملات بوده و سیمان به عنوان نوعی ماده چسباننده استفاده می شود، همچنین آب هم به عنوان ماده روان کننده کاربرد دارد. ذرات ریز خاک رس پس از جذب آب حالت خمیری پیدا کرده و دانه های سیمان را به یکدیگر می چسباند. این ملات از نظر چسبندگی بسیار مناسب و پرکاربرد می باشد. نسبت مواد در این ملات باید به خوبی رعایت شود زیرا در غیر این صورت ملات مناسبی به دست نخواهد آمد. ملات خاک و سیمان بسته به نوع شرایط محیطی مثل میزان سردی و گرمی هوا و همچنین نوع کار متغیر و دارای نسبت مشخصی برای مخلوط کردن مواد نیست. اما به طور کلی در هر نوع ملات میزان مصرف سیمان بین 300 تا 600 کیلوگرم در هر متر مکعب است. لازم به ذکر است در مصرف میزان خاک نیز باید دقت شود در صورت کم یا زیاد بودن این ماده مشکلاتی نظیر دیرگیر کردن ملات، از دست رفتن چسبندگی سیمان و از هم گسیختگی ملات و کار ساختمانی شما می شود. با توجه به موارد ذکر شده بهتر است ملات خاک و سیمان را بطور آماده تهیه کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید. انواع ملات آماده را از باملات با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب تهیه نمایید.

بررسی ملات خاک و سیمان از نظر گیرش  

نحوه ساخت ملات خاک و سیمان و کاربرد آن

ملات خاک و سیمان در ساختمان های آجری و سنگی بسیاری از شهر ها کاربرد دارد. این ملات همچنین در آجرکاری، بندکشی، بستن درز و موارد دیگر کاربرد دارد. این ملات به علت سبکی، عایق حرارتی خوبی است و از آن برای جلوگیری از ورود گرما از سقف استفاده می شود همچنین به علت داشتن نمک در خاک درجه انجماد آب پایین آمده و در فصل سرما از یخ زدگی ملات جلوگیری به عمل می آید. برای ساخت ملات خاک و سیمان باید با توجه به دستوالعمل موجود بر روی بسته، محتوی بسته را با میزان مشخصی آب مخلوط کرد تا حالتی خمیری پیدا کند. پس از آماده شدن، بسته به نیاز آن را داخل استانبولی میریزیم و برای چسباندن قطعات ساختمانی یا هر نوع کاربردی مورد استفاده قرار می دهیم. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
Scan the code
چطور میتونیم کمکتون کنیم ؟