مقاومت پشم سنگ در برابر رطوبت  

پشم سنگ چیست؟

برای عایق‌کاری، انواع مختلفی از پشم معدنی وجود دارد. این پشم‌ها با متدها و تکنولوژی‌های متفاوتی تولید شده و به صورت‌های متفاوتی آماده به استفاده می‌گردند. یکی از پر استفاده‌ترین الیاف برای عایق‌کاری ساختمان‌ها و ساختار انواع سازه‌ها، پشم سنگ است. این الیاف یکی از بادوام‌ترین و مقاوم‌ترین عایق در برابر امواج صدا، حرارت و رطوبت است. یکی از اصلی‌ترین نکاتی که طراحان، مهندسین و ساختمان‌سازها باید به آن دقت کنند، انتخاب نوع درست الیاف به منظور برطرف شدن نیاز محیط به عایق‌کاری است. این انتخاب به پارامترهایی از جمله ایمنی در برابر آتش و حرارت، کارکرد و نیازهای محیط، مقرون به صرفه بودن الیاف، میزان اشغال فضا توسط عایق، میزان خطر زیست محیطی و دوام الیاف بستگی دارد. شما عزیزان می توانید برای تهیه انواع پشم سنگ به باملات یکی از نمایندگان فروش انحصاری این محصول مراجعه نمایید. از جمله موارد استفاده و خواص پشم سنگ می توان به موارد زیر اشاره نمود:

مقاومت پشم سنگ در برابر حرارت بالا

ایمنی الیاف دربرابر گسترش آتش و مقاومت آن در برابر حرارت، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای انتخاب الیاف به منظور عایق‌کاری است. استفاده از الیاف عایق حرارت به اندازه سازه و درصد ایجاد آتش‌سوزی در ساختمان، وابسته است. هرچه ریسک آتش‌سوزی بیشتر باشد، باید عوامل بیشتری را برای جلوگیری از گسترش آتش در ساختمان لحاظ کرد. از نکات قابل توجه برای حفظ ایمنی ساختمان در برابر آتش می‌توان به عایق‌کاری، رعایت نکات اولیه و استفاده از متریال مناسب اشاره کرد. الیاف پشم سنگ تا مقدار قابل توجهی، هنگامی که دقیق و مهندسی‌شده نصب شده باشند، در برابر حرارت بالا و گسترش آتش مقاومت خواهند کرد. یکی از عواملی که این ویژگی را تحکیم می‌کند، نقطه ذوب بالای آن است. نقطه ذوب الیاف پشم سنگ به حدود 1300 درجه رسیده و تا حدود 700 درجه کوچک‌ترین آسیبی در برابر حرارت نمی‌بیند این ویژگی همچنین سبب می‌شود که میزان حرارت داخلی تغییر نکرده و بازدهی کلی انرژی مصرفی بیشتر باشد.

مقاومت پشم سنگ در برابر رطوبت

شرایط آب و هوایی مرطوب، نیاز ساختمان‌ها را نسبت به عایق‌کاری در برابر رطوبت افزایش می‌دهد. این نیاز ممکن است در صورتی که استفاده ساختمان وابسته به بخار و آب باشد، اولویت بیشتری پیدا کند. این شرایط استفاده از عایق و متریال ساختمانی مقاوم در برابر رطوبت را به یکی از ملزومات اولیه مبدل می‌سازد. یکی از معدود الیافی که در این شرایط کارکرد مناسبی از خود نشان داده و می‌تواند برطرف کننده نیازهای محیطی باشد، الیاف پشم سنگ است. جذب آب توسط الیاف معدنی ممکن است در بعضی شرایط زیان‌‌بار باشد به عنوان مثال، در ساختمانی که ممکن است نشتی آب رخ دهد، الیاف عایق تماس مستقیم با نشت آب خواهند داشت. اگر الیاف عایق جذب آب بالایی داشته باشند، به علت وجود رطوبت ممتد در داخل دیوار ها و سقف، این رطوبت موجب خوردگی، زنگ زدگی و آسیب به ساختار درونی ساختمان خواهند شد. این ضعف ممکن است در صورتی که برآیندی به بیرون نداشته باشد، باعث ایجاد مشکلات بیشتری نیز بشود. میزان جذب آب در الیاف پشم سنگ به حدود 0.12 کیلوگرم مکعب بر اساس میزان شدت رطوبت خارجی است. این میزان جذب آب در الیاف پشم شیشه بسیار بالاتر بوده و تقریبا تمام رطوبت موجود به داخل الیاف نفوذ می‌کند گرچه، میزان رطوبت جذب شده توسط الیاف پشم سنگ با حرارتی که در مواجهه امواج صوتی با الیاف ایجاد می‌شود، از بین می‌رود. این تفاوت پشم سنگ و پشم شیشه باعث می شود با توجه به کاربرد مورد نظر از  محصول مناسب استفاده نمود.

مقاومت پشم سنگ در برابر رطوبت  

مقاومت پشم سنگ در برابر امواج صدا

یکی دیگر از معیارهای حائز اهمیت در انتخاب الیاف عایق، میزان مقاومت الیاف در برابر امواج صدا است. این معیار سبب افزایش میزان آسایش و کاهش انتقال آلودگی‌های صوتی از داخل ساختمان به محیط بیرون و همچنین از محیط بیرون به داخل می‌گردد. پشم سنگ به طور معمول در بسیاری از ساختار سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارتیشن‌ها، دیوارها، بام، داخل سقف و کف از جمله مکان‌های نصب این الیاف در ساختمان است. کاهش نفوذ امواج صدا و ایجاد محیط آکوستیک سبب افزایش کیفیت محیط در مدارس، اداره‌ها، مکان‌های عمومی و صنعتی می‌شود. استفاده از الیاف پشم سنگ به منظور کاهش آلودگی صوتی، محیطی مملو از آرامش را فراهم می‌کند. علت ایجاد آلودگی صوتی در محیط، نفوذ امواج صدا از طریق ملکول‌های هوا و نبود عایق مناسب در برابر این امواج است. این الیاف، به علت وجود هوا در داخل ساختار آن، امواج صدا را جذب کرده و آن را تبدیل به حرارت می‌کند.

دوام و سازگاری پشم سنگ با محیط

تاثیرات زیست محیطی الیاف یکی از مهم‌ترین معیارها برای عایق‌کاری ساختمان است. در نتیجه، انتخاب الیافی که میزان آلاینده کمی را تولید کرده و با محیط خود سازگار باشد از اهمیت زیادی برخوردار است. از پارامترهای سنجش میزان آسیب زیست محیطی الیاف می‌توان به میزان آسیب به محیط زیست و میزان آسیب به زیست انسانی اشاره کرد. الیاف پشم سنگ از سنگ بازالت و مواد معدنی تولید گشته و قابل بازیافت است. این مواد خام اولیه در بین الیاف کم‌نظیر بوده و میزان تولید آلاینده بسیار پایینی دارد همچنین، این الیاف به منظور دوام بالا، مقاومت در برابر آتش، خوردگی و رطوبت طراحی و تولید می‌گردند که این کارکرد موجب دوام بالای الیاف و افزایش بازدهی انرژی مصرفی می‌شود. الیاف پشم سنگ یکی از الیاف استاندارد و در لیست الیاف سبز محسوب می‌شود. این الیاف مهر تایید خود را از سازمان‌های جهانی گرفته و الیافی ارگانیک است. این عایق دارای مواد خام آسیب‌زا برای طبیعت نیست و به سلامت انسان و ساختار سازه، ضرری وارد نمی‌کند.

 دوام و سازگاری پشم سنگ با محیط  

تولید پشم سنگ

تولید الیاف پشم سنگ از مواد خام طبیعی، سنگ‌های غیرارگانیک و همچنین درصد کمی مواد ارگانیک صورت می‌گیرد. پروسه تولید آن با حرارت دادن سنگ‌های آتشفشانی در دمای 1500 درجه شروع شده و پس از تبدیل شدن مواد خام به سیلیکات مذاب، آن را به قالب‌های الیاف انتقال می‌دهند در این مرحله روغن و مواد ارگانیک را به سیلیکات مذاب اضافه می‌کنند. در نهایت نیز با سرد شدن این مواد، آن‌ها را به اندازه‌های 6 تا 8 میکرومتر برش داده و با توجه به نیاز کاربران در 5 نوع رولی، تخته‌ای، پتویی، فله‌ای و لوله‌ای آماده به فروش می‌گردانند. با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای این الیاف، استفاده از آن از ملزومات ساخت‌وساز، پالایشگاه‌ها، صنایع و کارخانه‌ها است. از این عایق برای ایجاد محیط آکوستیک، افزایش ایمنی در برابر آتش، جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب و افزایش دوام ساختمان استفاده می‌گردد. با عایق‌کاری مناسب و مهندسی شده با استفاده از الیاف پشم سنگ، می‌توان نیازهای محیطی را برطرف نموده و آسایش کلی را افزایش دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
Scan the code
چطور میتونیم کمکتون کنیم ؟